29 maj 2007

Rimmad torsk med riven pepparrotDå tar vi ett djupt andetag, och tittar här och här..

Såja. Nu kan vi börja.. Detta skedde i förra veckan..

Först kokade jag upp 1 liter vatten, 1 dl salt och en dl socker, tillsammans med några kryddpepparkorn och två lagerblad.. Två torskfiléer låg i kylen. När lagen svalnat var det morgon, och torskarna lades i lagen. Detta med rimning är ju helt fantastiskt.. På kvällen koktes nypotatis, delades cocktailtomater på kvist, slängdes på lite ruccola, skirades smör, revs färsk pepparrot.. Jodåsåatte.. Sen sjöd man torsken i en minut och lade upp det så tjusigt man kunde, trots att firren valde att falla i skivor.. Det smakade iallafall himmelskt!

Jag är sugen på att hänga på ut med Ekeskär och dra upp några egna torskar, men också att bara ställa mig i solnedgången under bron och slänga ut draget efter några horngäddor.. Receptförslag?

Idag har det varit löpning för den här farsan.. En mil avverkades på en dryg timme i Blodomloppet.. Tungt, men skönt. Alltid skönt att utmana sig själv. Tränade förstås inte tillräckligt, annars kunde man kanske haft en bättre tid, men det känns iallafall skönt att ha genomfört det..

Inga kommentarer: