23 maj 2007

Dansk GeografilektionJag har nästan helt slutat lyssna på Sveriges Radio. (PLR slutade jag lyssna på för många år sedan.) För en Malmöbo återstår då de ljuva radiovågorna från andra sidan.. DR P3 funkar även för den som passerat 16-årsdagen (till skillnad från skitnödiga svenska motsvarigheten). Deras spellista är fantastisk. Full av bra ny och gammal musik, ibland riktiga klassiker, ibland svensk musik. Reflekterade över att de spelade Cardigans Erase And Rewind idag - alldeles för gammal för unga svenska P3 förstås, och antagligen för poppig för SR P4.
Den riktiga bonusen är dock att man får höra en massa bra dansk musik som, antagligen av språkskäl, aldrig når över till våra radiostationer eller skivdiskar..

(Ovan lysande Nephew - Mexico Ligger i Spanien)

1 kommentar:

Penny Lane sa...

Fan. Jag vill också bo i Malmö! Eller Köpenhamn. Hade allvarliga funderingar på att plugga till veterinär i Köpenhamn (som hundratals andra svenskar) Men SLU ska vara bättre och jag kommer ju till skillnad från de andra svenskjävlarna faktiskt in på hemmaplan. 5.5 år till här uppe. Sen kanske?
Gasolin och Saybia är bästa danska banden!