15 april 2007

Carbonara

Ibland ser det lite skumt ut här i bloggen.. Får inte riktigt ordning på det. Har någon ett tips om hur man får "ä" i "äldre inlägg" nederst?
Sjukt skönt väder i helgen.. Linnebyxor och skjorta. Promenerat mycket.. åkt inlines, loppisfyndat lite. Var på nyinvigning hos Precis en sån i lördags, fyndade sedan lite mer porslin på loppis.. Har jag blivit antiknörd nu? Ägnade kvällen åt att rensa ut kläder, äta varmrökt lax (svensk odlad) med pilaff och julienne (eller typ ris och morötter som man också kan säga) och dricka ett glas vin, troligen sydafrikanskt.. Nässelplockningen får vänta. Choucrouten som jag hade planerat att fixa ikväll fick också vänta. Det blev en klassisk Spaghetti Carbonara istället. Carbonara ska göras i tre parallella men separata steg:

  1. Spaghetti kokas al dente.
  2. Sidfläsk och lök fräses.
  3. Ägg, grädde och riven parmesan blandas i en skål.

Sen blandas allt i pastakastrullen när vattnet hällts av. Grovmalen svartpeppar ska också på ganska rikligt i det här steget, därav namnet carbonara, som sägs antyda att det skulle vara kolarhustruns pasta, och således nerlusat med svarta kolflagor.. Det hela avnjutes i en djup tallrik med sked och gaffel, på riktigt klassiskt italienskt pastavis..

Inga kommentarer: