16 april 2007

Choucroute garnie

Choucroute är en fransk fonetisk omskrivning av tyskans sauerkraut. Garni betyder typ att den är garnerad. Läs mer om Brigitte Bardots frisyr här
Jag hade en massa prima sidfläsk i kylen. Allt gick inte åt till gårdagens carbonara. Dessutom var jag på Abdos häromdagen, och köpte gul lök, färsk vitlök och en stor burk surkål.. Sen på hemvägen idag tittade jag för första (men lätt inte sista) gången in i lyxiga chark- och viltbutiken på Amiralsgatan. Där fann jag en himmelsk Chorizo och en spansk paprikakorv som började på X.
Choucrouten tar en stund i anspråk.. Jag har lärt mig att en viktig grej är att skölja surkålen riktigt noga.. Under tiden lät jag fläsket brynas i botten på kastrullen.. Sen drog jag i surkålen, vitt vin (Chardonnay fast det borde ha varit Riesling), timjan, hela korn av vit- och svartpeppar, enbär, lagerblad, hackade vitlöksklyftor, tre skivade gula små lökar, två slantade morötter..
Efter ungefär tre kvart lade jag i korvarna, dels de spanska och dels en svensk Rishultskorv.. 45 minuter till under lock fixar korvarna tänkte jag och skalade potatis.. Kokte potatisen och serverade till. Dijonsenap hör också till.
Blev ju bra det där.. riktigt bra, och matlådor blev det två av.. Matlådor ska jag blogga mer om. Har börjat reta mig riktigt mycket på mina plastlådor nu.. Senaste incidenten med rödvinssky i passagerarsätet gör inte saken bättre. I-landsproblem att räkna med. Jag ska lösa det.......

Jag har förresten placerat min nya blogg i Malmö på bloggkartan.se så det återstår att se om den gamla länken försvinner därifrån..

3 kommentarer:

Johan sa...

Jag tycker att tomatsås är alldeles för svårt att få bort från matlådorna. Det går inte. Ska man sluta äta mat med tomatsås i eller finns det några bra förpackningar där ute i världen?

Pappa Brun sa...

Jag ska tomatsåstesta, sedan återkommer jag..

Christin sa...

tju-krut-grejen lät skum. men eftersom du gjorde den tvekar jag inte på att det blev bra. /kix