24 december 2007

God Jul

I år har det blivit riktig julstämning hemma hos oss. Granen är ungefär tre äpplen hög, kostade 80 kronor och står uppe på en möbel.. Mest för att ettåringen inte ska kunna välta den så lätt. Alla julklappar är fixade, ingen stress..


Årets julskinka kom sockersaltad från Lillehems utegrisar, och fick ligga på 125 grader i nästan 5 timmar. Därefter var det bara att griljera.
Griljering:
2 ägg
lite skånsk senap
lite Colman's (pulver)
lite Johnnys senap
lite honung
en gnutta malen ingefära
en gnutta kanel
potatismjöl
Allt detta rördes ihop och hälldes över skinkan.
panko
Klappades dit utanpå geggan. Helt överlägset ströbröd..
nejlikor
Trycktes in på måfå.
Skinkan är provsmakad. Den blev perfekt. Sen koktes långkål på spadet. Eftervärmen från griljeringen användes till ett nötexperiment..
Jag rostade paranötter och macadamianötter med stjärnanis och honung. (lite salt och chili också, i ungefär 15 min på 150 grader i ugnen). Det blev också bra. Inspiration fick jag från Kardemumma.

Inga kommentarer: