Ekologisk lyxfisk
Det dök upp en ny firre i fiskdisken. Den kallas Clarias (clarias gariepinus), antagligen för att det låter mer cleant än "afrikansk ålmal", såldes in med att den kravodlas på västkusten och kostade mig ungefär 200 spänn kilot filead.
Mina snygga tillbehör hade antagligen passat ännu bättre till en vitare fisk. Det visade sig nämligen att den här fisken var rödaktig, halvfet och makrill-lik. Den var fast i köttet och smakade hur bra som helst, men nästa gång blir det nog en enklare anrättning.
Potatismoset med mycket smör och grädde är toppat med anis, fänkålsfrö och gräslök.
Jordärtskockorna är snabbkokta och slungade i smör och persilja.
Salsan i mitten är bara mikrat tärnat svenskt äpple med kapris och några stänk pressad citron.
Det hela avnjöts i slutet av oktober och bloggas i senaste laget.
Julen står och stampar, men skrämmer inte mig längre. Jag ska bara städa, fixa gran, koka och griljera julskinkan, koka grönkål, göra Janssons, köpa några julklappar och försöka få lite sömn däremellan. Allt går dessutom fortare och effektivare när man hänger med en ettåring hela dagarna..
Andra bloggar om mat, fisk
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar