29 mars 2007

Bruna ärtor från Libanon

Efter solig löpning runt Pildammsparken fick gommen smaka något nytt.
Mesebaha tror jag att det hette. Hela kikärtor i en ljum hummus. Citronsyrligt och olivoljelent.. Efter det lite suguk med "blandadsås". Som vanligt både gott, trevligt och billigt. Det är det jämt när man äter på Orient House/Falafel No.1 vid Drottningtorget. Deras Taboulleh håller också måttet.. När man är som mest däst ska man naturligtvis ha ett glas te och baklava. Det är verkligen mellanösternkökets svar på Monthy Pythons "thin mint"..

2 kommentarer:

Anna sa...

Tänk vad kul det kunde ha blivit om det smugit sig in ett extra k i suguken, det med blandad sås på...
Ha, ha!
Fin brun blogg!

Pappa Brun sa...

Tack för den kommentaren, och skall jag vara helt ärlig var det väl på grund av det, sånär som på en bokstav, ekivoka namnet jag först provade den där fantastiska korven..