2 november 2008

Ekologisk snabblunch

Mat efterlystes, så mat ska det bloggas om.
En helt vanlig lördag för kanske en månad sen, klockan var 13 eller nåt. Vi var på väg ut på stan för att shoppa. Det kan ha handlat om att titta på skor, barnkläder, eller kanske något viktigt som Pappa skulle köpa på Classe för att kunna hänga upp lampor Det kan också ha handlat om att det var väder för en promenad. Hur som helst resonerade vi om att ta något att äta till lunch på stan. Det kan i sådana fall handla om en sallad på ett kafé med tillhörande dryck (landar lätt på 200 spänn för två pers), eller asiatiskt snabbkäk (kan hamna kring 150). Ganska dyrt och ofta inte helt nyttigt heller. En minut bort ligger Konsum (vissa anser att man ska kalla det Coop Nära, och det kanske stämmer. Det är iallafall den kedjans dyraste, närmsta och mest öppna koncept). Konsum har rökt ekologisk lax (Änglamark). Den är svindyr om man snackar kilopris i snabbköp. Avokadon, quinoan och morötterna hade vi hemma. Jag var klar med lunchen på en halvtimme, konsumbesöket inräknat. Sen drog vi på stan (med lite mer över att shoppa för).
Ekologiskt odlad lax är påtagligt blekare än den vi är vana vid. Det beror på att vi är vana vid en lax som får färgämnen i sitt foder.. Den ekologiska laxen var också påtagligt god.

Läs även andra bloggares bloggningar om , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gud, vad det ser gott ut! Synd att min sambo inte gillar såna spartanska måltider....

Säger lillasyster och undrar varför man inte kan sätta sitt namn på kommentarerna längre utan att ange nån sorts adress eller logga in...

sambo sa...

Lillasyster kan använda sig av Namn/URL och skriva in ett alias...
Spartansk och spartansk, jag skulle säga att det var en delikat måltid med massa nyttigheter och rena smaker. :)