6 april 2008

Blast From The Past

I veckan var jag på City Gross för inköp av lite förnödenheter. De hade blomkål från Tyskland till det ganska förmånliga priset 9,90/kg, så jag gick loss på ett stort och tungt huvud. Dessutom passade jag på att köpa en säck Bintje från Abbekås.. Det fanns redan då en tanke om att göra aloo gobi såhär till helgen.. Jag tog därför igår ut det enorma kålhuvudet ur kylen och började plocka bort blasten..

Det tog en stund..
När all blast var bortplockad och stubben bortskuren, var det inte mer än en knapp tredjedel kvar. Ett ganska klent blomkålshuvud. Jag insåg då att jag blivit rövknullad av Bergendahlsgruppen. Jag kunde ju gått till någon exklusiv kålboutique istället och köpt ett huvud blomkål med lite färre skyddande blad, och betalat upp till 25 spänn kilot utan att förlora på det. Min indiska rätt blev ganska bra, men blomkålen hade en beska som jag gärna hade varit utan. Ibland får man helt enkelt vad man betalar för..

(Det känns sådär miljövänligt också, att köra hit tonvis med sopor från Tyskland, men det är tydligen så man ska lura konsumenterna.)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: