15 april 2008

Pappa Brun hos Tant Brun

I helgen var det äntligen dags att prova en meny på Mrs. Brown vid Davidshall. Man har ju gått och funderat ett tag, men det känns inte som en helt barnvänlig restaurang. I lördags hade vi emellertid barnvakt.

Först fick vi in en korg med det perfekta surdegsbrödet, och ett sött, nästan sliskigt vin, som vi inte riktigt förstod oss på. När den gräddiga anklevermoussen gjorde entré klarnade det något. Vinets riktiga smak framträdde, och sötman föll på plats i smakregistret. Intressant, imponerande och väldigt gott.

Huvudrätten ackompanjerades av ett vitt Riojavin och bestod av några perfekta bitar fisk, en "hummerbulle", samt en lätthalstrad pilgrimsmussla. Det hela låg i en hummerfond med plättar av kålrotspuré, och toppades med ett blad ramslök..

Desserten bestod av tre variationer på rabarber. En rabarberpaj med vaniljglass, en pannacotta med rabarbersorbet, och ett glas rabarbersoppa. Perfekt sött österrikiskt vin till detta, och upplevelsen var total.

En snabb espresso i lobbyn hanns med på vägen till Jeriko, där det för var en digital klubb med elektrisk musik. På scen stod Hässleholmstjejen Sophie Rimheden. Personligen tyckte jag att kvällens bar-DJ var intressantare där han stod och matade svängig vinyl som ingen hört förut..

Framåt ettsnåret var vi helt färdiga, och valde att lämna plats åt de yngre förmågor som stod och trängdes i malmönatten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: