26 oktober 2007

Cirkus i idiotlandet

Fantastiskt! SvD-redaktören Mats-Eric Nilsson släpper boken Den hemlige kocken där han avslöjar "hemligheter" som att billig vaniljglass inte innehåller äkta vanilj, och liknande sanningar. Boken emottages med jubel från det obildade folket i idiotlandet.
SVT släpper i debattprogrammet Argument fram Nilsson, en miljöpartist med färgat hår, en representant från Livsmedelsverket med ett talfel och en representant från Familjen Dafgård, som får svara på varför deras frysta färdigrätter innehåller tillsatser.
Att läsa innehållsförteckningen på den förpackning med mat som du är på väg att stoppa i dig framstår som något helt nytt och revolutionerande. Något som i stort sett ingen tidigare kommit på att man kan göra. Är det verkligen så illa?
"Laga din mat själv" ropas det i kör från folket, men om du inte läser på flaskan med flytande margarin, det du tror är matlagningsgrädde eller paketet med buljongtärningar, så är antagligen inte mycket vunnet iallafall.

Och det är samma människor som vi tror ska ta vettiga beslut för att lösa klimatproblemen och slaveriet i tredje världen. Konsumentmakten bleknar när man får en sån här rapport från idiotlandet.

1 kommentar:

Johan Folin sa...

Du låter lite bitter tycker jag... Att folk ska tänka själva är alldeles för mycket begärt.