25 augusti 2008

Farsan på kvarterskrog

Under pågående Malmöfestival, medan Bong bestämde vilka som skulle göra storvinsten och vilka som skulle gå back, valde jag att gå förbi de sedvanliga friterade-degklumparna-till-överpris och lite-sämre-thaimat-än-på-restaurangerna-men-till-överpris..

Istället gick jag och käkade och drack (till överpris) på kvarterskrogen Tröls Jins kru vid Karlskronaplan.
Atmosfären är som sig bör lite sunkhak, med skönt kaxig attityd från serveringspersonalen och en och annan lindrigt nykter gäst i de mörka träsofforna.
Menyn innehåller de klassiska rätterna. Wienerschnitzel, husets burgare, något med kycklingfilé till tjejerna, något vegetariskt som en eftergift till kvarteren man huserar i, och en rejäl plankstek till grabbarna. Eftersom det var just med grabbarna jag var ute, så blev det en planka.
En rejäl, perfekt tillagad, mör köttbit med duchesse gjord på riktig potatis, fräscha tillbehör och en fin bea som smakade färsk äggula. Nästan för bra för att kosta 129 spänn..

Fem A4-sidor olika sorters udda flasköl, sorterade efter ursprungsland, var också en intressant del av menyn. Dessvärre tog det ett antal (3) försök innan vi hittade någon sort som faktiskt fanns i lager. En varning är på plats, då det inte står några priser på ölen i menyn. Detta resulterade nämligen i att jag tog en Nøgnes Indian Pale Ale. Förvisso ett riktigt gott norskt öl, men en 50 cl-flaska kostade 105 kronor. Antar att jag hade gått miste om det om de hade haft priserna med i menyn, så det är väl på gott och ont. Jag är lite glad ändå att jag inte drack tre såna..

Slutbetyget blir således med beröm godkänt. Om man är sugen på en klassisk planka med gott öl till, måste jag verkligen rekommendera krogen med det lite skumma namnet.

Inga kommentarer: