23 september 2007

Reflektioner kring pizza

Ibland, ganska sällan, ska kroppen ha pizza. Igår fick kroppen kräftor och Skåne. De där gångerna man behöver pizza är det oftast söndag. Anytime är en kanonrestaurang, och har riktigt bra pizzor också. Lite klass liksom. Men de har stängt på söndagar. Det är inte helt smart att ha sin pizzarestaurang stängd på söndagen. Det som vore ännu dummare skulle väl vara att stänga sin pizzeria på nyårsdagen. Den riktiga pizzadagen.

Malmö vimlar av pizzerior, visar det sig. Jag kan inte dem så värst bra. Jag vet däremot att Siciliana har bra pizzor, men dyra. Så vi gick dit, satte oss ner och väntade. Servitören tittade på oss, gick förbi, gick förbi hyllan med menyer, gick förbi igen, tog bestick från vårt bord till uteserveringen. Stället var kanske belagt till ungefär en femtedel.. knappt. Efter fem minuters total nonchalans var det dags att resa sig och gå. Där rök deras prisvärdhet. Det blev istället en djärv chansning.. Allegro på Bergsgatan. Skittrista pizzor, dessvärre.. Burkchampinjoner. En capricciosa utan färska champinjoner kan dra åt helvete. Marginalen måste vara enorm på en sån pizza i alla fall. Dessutom kostade den 60 spänn. Jag har ätit hyggliga 35-kronorspizzor med färska champinjoner.

Summerat: Två pizzerior jag inte kommer att gå till igen. Som sagt: Malmö vimlar av pizzerior. Vissa är okej, vissa är det inte. Nästa gång jag vill betala lite extra för bra mozarella och riktig italiensk skinka får det antagligen bli Vespa istället för Siciliana.

Några andra pizzatips?

3 kommentarer:

Christin sa...

If on Värnhem, do like the old drunks: skit i pizzerian på hörnet mot Kungsgatan, gå till Värnhems pizzeria istället. Inge lyx men som du säger: schyssta 35-kronorspizzor med färska ingredienser och en folle till maten.

Kurosh sa...

Två Markiser om du är runt Möllevångstorget.

Anonym sa...

Allegro är asbra om man vill ha lite lagom sunkig pizza. Siciliana kan dra åt helvete egentligen efter att ha snobbat bort pizzasalladen!